Leicon bouwt zwemstraten en zwembaden voor zwemmers

24 mei 2020

Swimlanes is een onderdeel van Leicon, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van overdekte speeltuinen voor professionals. We leveren in heel Europa maar exporteren veel naar de USA.

Tijdens de corona-crisis viel de productie stil en hadden we plots tijd over, iets wat we niet gewoon zijn. Als verslaafde openwater zwemmers waren we ook op zoek naar water. De zwembaden waren dicht en aan een elastiek hangen in een klein badje is niet hetzelfde als echt zwemmen. Opbouwzwembadjes die online verkocht worden zijn leuk om in te spelen, maar echt baantjes trekken is onmogelijk. En een inbouw zwembad is duur en er komt teveel bij kijken.


De medewerkers van Leicon gingen op zoek naar een goedkoop alternatief, dat toch oerdegelijk is. Snel te monteren en weinig onderhoud. En vooral, niet duur. Dankzij onze zeilmakerij, de jongens van de metaalafdeling en CNC-gestuurde machines in de paneelzagerij, slaagden we erin op 4 weken tijd een afgewerkt product te lanceren dat voldoet aan de onze verwachtingen en aan die van andere zwemmers. Sindsdien komen recreatieve en competitieve zwemmers, triatleten en openwater zwemmers aan hun trekken in onze zwemstraten of Swimlanes.